Hyra eller köpa maskin

Det kan finnas många skäl till varför fler och fler väljer att hyra maskin till sina uppdrag. Marknadens relativt korta perspektiv med olika kriser gör att man får ökad trygghet och möjlighet att lämna tillbaka sin maskin utan problem om jobbet (som du var säker på att skulle pågå länge) helt plötsligt avbryts. Man binder inte heller kapital vid hyra utan frigör istället kapital som kan användas till andra investeringar. De flesta entreprenörer använder sina maskiner max 8-9 månader under ett år. 3-4 månader är helt utan inkomst och för det mesta bara befattat med kostnader. Ring oss så kan vi hjälpa dig med en kalkyl hur du får bättre ekonomi i ditt företag.

Maskiner att hyra:

Teleskoplastare

För effektiv materialhantering på byggen så har vi teleskoplastare. De är utrustade med AC och extrahydraulik och lyfter 2,5 ton upp till 6 meter. Vi kan även vid längre uthyrningar ordna fram andra maskiner med ökad kapacitet. Lyfthöjder till 18 meter och 4 tons lastkapacitet. Gaffelställ ingår alltid. Annan utrustning kan fås som tillval.

Exempel på maskiner:
Manitou MT625, (vid längre hyror även MT1440/1840)

Bandgrävmaskiner i kompaktsegmentet 3,5-9 ton

Passar fint vid mindre entreprenadjobb, kabelschakter, mindre husgrunder, dikningsjobb mm. En kompakt maskin som är mångsidig och effektiv för sin storlek. Maskinerna är alltid utrustade med AC och proppstyrd rototilt, självklart ingår en skopa. Fler skopor finns som tillval. Hammare finns som tillval

Exempel på maskiner:
Takejob TB235, TB260, TB290, Cat 308DCR

Bandgrävmaskiner i mellansegmentet 12-15 ton

Passar fint vid små till mellanstora entreprenader, grundarbeten mm. En väldigt populär storlek med mycket fina prestanda till ett kompakt format. Maskinerna är alltid utrustade med AC, dieselvärmare och proppstyrd rototilt och självklart ingår en skopa. Fler skopor finns som tillval. De kan också utrustas med sorteringsgrip eller hydraulhammare. Centralsmörjning är standard.

Exempel på maskiner:
Cat 312EL, Komatsu PC138US-10

Bandgrävmaskiner i det större segmentet 20-35 ton

Passar fint vid mellanstora till större entreprenader, vägbyggen, stora grundarbeten, rivningsjobb, jordschakter. Maskinerna upp till 25 ton är utrustade med AC, dieselvärmare och proppstyrd rototilt och självklart ingår en skopa. Fler skopor finns som tillval. De större har hydraulisk planerskopa och/eller schaktskopa. De kan också utrustas med sorteringsgrip, hydraulhammare, skrotsax, betongpulveriserare. Centralsmörjning är också standard i denna storlek

Exempel på maskiner:
Volvo EC220DL, Cat 320E, Cat 323E, Cat 329EL, Komatsu PC350-8

Hjulgrävmaskiner

Att kunna utföra entreprenadjobb och samtidigt få en oöverträffad mobilitet är hjulgrävarens styrka. Vi har hjulgrävare i storleken 9-18 ton. Alla utrustade med proppstyrd rototilt, självklart ingår även en skopa. Fler skopor finns som tillval, Centralsmörjning är standard.

Exempel på maskiner:
Takejob TB295W, Cat M313D, Cat M315D

Hjullastare-bandlastare

Vi har maskiner från 4,5 ton upp till 27 ton. Det betyder att oavsett om du ska flytta material inne på ett bygge eller i en industri eller lasta ut stora mängder material från ett krossverk så har Arema Rental maskiner anpassade just för dig. Alla har tredje funktion och de flesta har även fjärde funktion för ytterligare redskap. Skopa och/eller gaffelställ ingår. (endast skopa till 27 tons maskin). Centralsmörjning är standard hos de större maskinerna

Exempel på maskiner:
Wacker-Neuson 1001CP, Volvo L25, L30, Cat 908H, Cat 914K, Cat 924K, Cat 930K, Cat 966K

Kompakteringsmaskiner-vältar

Vi har vältar från 0,5-20 ton som kan användas till allt från kompaktering av mindre parkeringsplatser till tyngre jobb som vägbyggen. AC är standard. Linjelaster från 20-60kg/cm2. Dokumenteringssytem med GPS kan fås som tillval

Exempel på maskiner:
Svepac 450, Hamm 3307, H13i, H16i, H20i

Dumprar

För transporter av lösa massor (ej bergmaterial) kan vi erbjuda dumprar med kapacitet från 1- 12 ton. Både hjul och bandgående. Hjulgående har transporthastighet upp till 50 km/h med 12 tons last.

Exempel på maskiner:
Canycom S100, Wacker-Neuson 6001S, Bergmann 3012

Redskap

Ingen maskin blir bättre än dess redskap. Vi kan erbjuda ett brett program av hammare sorteringsgripar, betongpulveriserare och kombisaxar. Vi har utrustning för grävmaskiner 5 – 40 ton. Om redskapen ska nyttjas på er egen maskin tillkommer kostnaden för ev. anpassning av nya slangar och kopplingar samt flödesmätning/justering av maskinen. Låter det krångligt så ingår anpassningskostnaden om du samtidigt hyr maskinen från oss.

Exempel på redskap:
Hammare Rammer City S25, Hammare Robi EH80, Caterpillar kombisax MP15, sorteringsgrip Robi DG20/30, Pulveriserare Robi RP42, Kombisax Robi MP19

Övrig utrustning

Vi har även ett stort nätverk av leverantörer så att vi kan tillhandahålla allt du behöver för din verksamhet. Oavsett om du behöver körplåtar, stockmattor, betongsågar, staket, avstängningar, manskapsvagnar med mera. Du behöver inte ringa runt till massa företag. Låt oss göra det åt dig.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att hyra grävmaskin, minigrävare eller någon annan entreprenadmaskin. Du hittar oss i Rosersberg utanför Stockholm.